Як «зникали» буковинці на шляху до п’єдесталу Чемпіонату України

Солідний «десант» дорослих буковинських боксерів вирушив цього жовтня в м. Донецьк, на Чемпіонат України з боксу серед чоловіків. Делегація представників Буковини на чолі з президентом Чернівецької міської федерації боксу Володимиром Загурським та тренерами чернівецької міської ДЮСШ Геннадієм Соловйовим та Василем Ротарем (до речі, найпотужніше представництво на ЧУ мала саме ця спортивна школа й саме вихованці цих тренерів мали кращі перспективи на медалі) мала чітку мету: обов'язково здобути медалі чемпіонату України в цій віковій категорії, чого не було вже понад 25 років!

Відразу шестеро буковинських спортсменів у різних вагових категоріях вийшло на донецькі ринги. На жаль, не всі вони змогли продемонструвати свої вміння та здібності, проте головну мету поїздки було виконано! Нарешті є медаль української першості серед дорослих! «Срібло» здобув Олександр Тесленко у ваговій категорії до 91 кг, а міг же ж зачепитися й за «золото»… ;( Та про все по порядку...

Першою втратою Чернівецької області став МС України, учасник Чемпіонату світу з боксу серед молоді в Азербайджані Іван Страшний (ФСТ «Україна», Шипинці; тренери — Іван Собко та Андрій Грудей), що виступив у ваговій категорії 56 кг. Кінець вересня — початок жовтня були для Івана доволі успішними, враховуючи його перемоги на міжнародному турнірі з боксу «Чернівці-Опен» та відкритому чемпіонаті ЧОФСТ «Україна» в Шипинцях, проте в першому ж поєдинку на Чемпіонаті України він нічого не міг вдіяти проти МС Дмитра Саласенка з Кіровограду. Рахунок двобою говорить сам за себе — 7:20, і шипинчанин вже на старті турніру змушений був повертатися додому.

КМС Сергій Ксендзов, представник чернівецького БК «Колізей-Машзавод», також стартував у перший день змагань. У ваговій категорії 69 кг він вийшов на ринг проти киянина Артема Кожем'яки. Перший раунд поєдинку був за київським боксером, другий виграв Ксендзов, але в кінцевому підсумку перемогу у цьому двобої рішенням суддівської колегії здобув таки Кожем'яка.

Улюбленець чернівецької публіки МС України Олександр Стрілецький (ДЮСШ №1 м. Чернівці, тренери — Г. Соловйов та В. Ротар), переможець багатьох міжнародних турнірів та неодноразовий призер чемпіонатів України в різних вікових категоріях, представляв Буковину у ваговій категорії 75 кг. Він став єдиним представником Буковини, який під час боїв першого дня чемпіонату вийшов переможцем і продовжив боротьбу за медалі. Олександр у надзвичайно напруженому поєдинку переміг Миколу Афанасіаді з Миколаївської області з рахунком 4:1 і пройшов у наступне коло змагань. На жаль, другий його суперник, Владислав Войталюк із Дніпропетровщини, виявився сильнішим за чернівчанина і фінальний гонг зафіксував перемогу Войталюка з рахунком 7:19.

Ще один вихованець чернівецької міської ДЮСШ КМС Ельчін Алієв стартував у наступний день Чемпіонату України в Донецьку. Ельчін боксував у ваговій категорії 81 кг проти Олександра Скибинського з Херсонської області. Представник Буковини був добре підготовлений до змагань, проте змушений був поступитися опонентові, що проявив себе більш націленим на перемогу. 5:14 — і Алієв складає «компанію» Страшному і Ксендзову у поверненні додому.

«Свіжоспечений» бронзовий призер відкритого чемпіонату Європи з боксу серед збройних сил, чемпіон України серед юніорів, МС України Станіслав Дєдов отримав у суперники (вагова категорія +91 кг) Володимира Кацука, боксера з Дніпропетровської області. Виходячи з різних міркувань, вихованець Г. Соловйова та В. Ротаря (ДЮСШ №1 м. Чернівці) розглядався як потенційний переможець цієї пари, та не так склалося, як гадалося… Бій пройшов за переваги дніпропетровця й закінчився рахунком 8:19 на його користь. Таким чином Станіслав зупинився за крок від омріяної медалі Чемпіонату України з боксу серед чоловіків, вибувши на чвертьфінальній стадії змагань.

А от подробиці про те, як виступив у Донецьку МС, чемпіон України з боксу серед молоді Олександр Тесленко, читайте у нашому наступному матеріалі. 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте