Олександр Тесленко: Суперник – ЗМС, але я виходив на фінал перемагати

Ми вже повідомляли на нашому порталі про успіх на Чемпіонаті України з боксу серед чоловіків 2012 року в місті Донецьк молодого чернівецького боксера, вихованця тренерів Геннадія Соловйова та Василя Ротаря, МС України, чемпіона України з боксу серед молоді Олександра Тесленко. Сьогодні ж ми докладніше розповімо всім шанувальникам буковинського боксу про те, як склалася «бойова дорога» Олександра на цьогорічному всеукраїнському форумі дорослих боксерів.

Представник ДЮСШ №1 м. Чернівці зібрав на цьогорічному Чемпіонаті України цілу колекцію «скальпів» своїх суперників! Один за одним у ваговій категорії 91 кг під напором буковинця не встояли Євгеній Григоренко з Луганської області (рахунок — 12:5) і представники Київської області Геворг Манукян (15:12) та Олексій Жук (18:9). І лише у фіналі змагань Олександр програв свій двобій, проте програв досвідченому та небезпечному супернику з Полтавщини.

Потрібно зауважити, що із Геворгом Манукяном у Олександра давні «рахунки». Минулого грудня в туристичному комплексі «Сонячна долина», що в Боянах, відбувся перший в історії українського боксу турнір «Олімпійська надія», на якому змагалися боксери у віці від 18 до 21 року. І на ньому у фіналі вагової категорії 91 кг зійшлися саме ці суперники. Тоді з перевагою в одне очко (8:9) переміг киянин, хоча цей рахунок викликав досить серйозні сумніви у фахівців. Наразі ж можна вважати, що все стало на свої місця і Тесленко впевнено переміг давнього суперника.

Денис Пояцика, проти якого довелося боксувати Тесленку у фіналі Чемпіонату України — найтитулованіший боксер турніру, який є діючим чемпіоном Європи і єдиний серед усіх учасників чемпіонату Заслужений майстер спорту. До того ж він на шість років старший за Олександра, і, відповідно, більш досвідчений. Тому чернівчанина у фіналі чекало дуже серйозне випробування.

Та Сашко й не думав здаватися. Перший раунд пройшов у дуже напруженій боротьбі й закінчився нічийним рахунком 3:3. У другому раунді різниця у досвіді та у фізичних даних Пояцики та Тесленка далися взнаки (вагова категорія — до 91 кг, а Олександр Тесленко важить близько 86 кг, тобто майже на п'ять кілограм менше за суперника) й рахунок став 9:6 на користь полтавчанина, а на третій раунд чернівецького боксера банально не вистачило. Чотири напружених поєдинки за один тиждень виявилися «перебором» для Тесленка, проте і його тріумфальне «срібло» є великим досягненням збірної Чернівецької області на цьому чемпіонаті.

Ми запитали Олександра Тесленка про його враження від свого виступу на Чемпіонаті України й поцікавилися, які цілі він особисто перед собою поставив  перед цими змаганнями. «Взагалі моя мрія — виконати норматив МСМК, а для досягнення цієї цілі потрібно стати призером Чемпіонату України серед чоловіків. Для того, щоби попасти на чемпіонати Європи або світу, — каже Олександр Тесленко. — Тобто, мінімальною програмою було зайняти хоча б третє місце на цих змаганнях. А все вийшло так, що я потрапив до фіналу і став другим. Проте це зовсім не означає, що я виходив на ринг у фінальному поєдинку здатися супернику. Я вийшов перемагати, боксував так, як зміг. На жаль, програв. А про те, що Пояцика — ЗМС і чемпіон Європи, я просто не думав. Знав про все, проте не думав і просто хотів здобути перемогу. Виграють не титули і звання, виграє кращий на даний момент».

Наразі Олександр Тесленко проходитиме навчально-тренувальні збори у Вінниці та Конча-Заспі, де відбиратиметься збірна України для участі у Чемпіонаті Європи серед чоловіків у віці 22-23 років, який пройде у російському Калінінграді. Настроєний він рішуче й збирається працювати на зборах у повну силу для того, щоби таки забронювати собі місце у складі збірної й досягти омріяного звання МСМК.

Від себе зауважимо, що ця срібна медаль — перша для Буковини нагорода на чемпіонатах України серед чоловіків за останні 25 років і цим не можна не пишатися! 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте