Тесленко претендує на путівку на Чемпіонат Європи

Шанувальники буковинського боксу вже мали можливість читати на нашому порталі про успіхи чернівецьких боксерів у цьому сезоні, зокрема, про те, що цьогорічний срібний призер Чемпіонату України з боксу серед чоловіків МС України Олександр Тесленко, вихованець тренерів Г. Соловйова та В. Ротаря (ДЮСШ №1 м. Чернівці), потрапив у поле зору тренерів збірної України з боксу, які готують команду до виступу на Чемпіонаті Європи U-23 в російському Калінінграді. Кращі боксери країни у віці до 23 років мали пройти два навчально-тренувальні збори (у Вінниці та Конча-Заспі), на базі яких тренерський склад мав визначитися із комплектацією збірної України, яка й поїде до Росії захищати честь українського прапору на європейському молодіжному форумі боксу.

Перший НТЗ вже відбувся з 7 по 20 листопада у місті Вінниця, де зібралися не тільки кандидати в члени збірної України, а їх, до речі, враховуючи всіх призерів нещодавнього національного чемпіонату, було 32 чоловіки, а й інші перспективні спортсмени у віці до 23 років, здебільшого із сусідніх областей. І серед них — МС України, бронзовий призер відкритого Чемпіонату Європи серед збройних сил 2012 р. Станіслав Дєдов, одноклубник Олександра Тесленка. Основна робота проходила по загальнофізичній підготовці спортсменів і тренерський склад збірної успішно впорався із завданнями збору.

До послуг збірників та їхнього резерву були всі належні умови й керівництвом зборів було запропоновано проводити тренування у спеціалізованому спортивному залі вінницького міського боксерського клубу «Нокаут». Розмістили молодих боксерів у комфортабельному готелі «Південний Буг», де учасники зборів отримали повноцінний відпочинок і належне харчування. В котрий раз потрібно відмітити високий рівень підготовки зборів, а інакше й бути не могло, оскільки керував усім процесом безпосередньо Президент Федерації боксу України Продівус.

Олександр Тесленко є кандидатом на місце у збірній у ваговій категорії до 91 кг. В його категорії на зборах були присутніми шестеро боксерів і чернівчанин провів збори на досить пристойному рівні. За словами його тренера Геннадія Соловйова, Сашко є головним кандидатом на поїздку до Калінінграда, проте все вирішить виїзд у Конча-Заспу, де боксери готуватимуться до виступів на олімпійській спортивній базі протягом наступного НТЗ.

Станіслав Дєдов (вагова категорія +91 кг) мав змогу тренуватися поряд із трьома кандидатами у збірну. На жаль, хвороба, перенесена спортсменом напередодні виїзду на першість Європи серед військовослужбовців, вибила Стаса з колії й не дозволила перспективному чернівчанину також поборотися за місце у збірній України. Але в нього все ще попереду і впевнений, що для Дєдова наступний сезон буде більш вдалим та результативним.

Ще один цікавий факт. До цього НТЗ підтягнули й юних боксерів вінниччини різних вікових категорій для того, щоби вони могли набиратися досвіду у визнаних старших майстрів і безпосередньо тренуватися поряд із майбутніми олімпійцями. Це — безсумнівний плюс президенту Вінницької обласної федерації боксу, який, на відміну від свого чернівецького колеги, тримає обласний бокс різних вікових груп на досить високому рівні і юні боксери Вінницької області регулярно привозять додому численні нагороди з чемпіонатів України. 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте