Позитиви і проблеми на Меморіалі Кузьмінова

Зима в буковинському боксі розпочалася турніром, традицію проводити який було закладено ще в 2006 році. Таким чином вже всьоме в Чернівецькій області вшанували пам'ять видатного буковинського спортсмена, який все своє життя присвятив боксу і його розвитку в рідному краї.

Це — турнір пам'яті МС СРСР Володимира Кузьмінова, щорічні змагання з боксу, що проходять на початку грудня і певним чином підсумовують роботу кожного тренера перед різдвяними канікулами. Кожного разу вік учасників змагань змінюється, а цього року на ринг вийшли юніори, молодь і дорослі, які протягом першого грудневого уїк-енду виборювали звання переможців турніру.

Запрошення до участі в змаганнях отримали 18 боксерських секцій області, але майже половина, на жаль, його проігнорували або з певних причин не змогли виставити своїх вихованців. Наприклад, чернівецькі БК «Джеб» і «Варяг» фактично не мають боксерів такого віку,  а тренери тих же ж чернівецьких клубів «Олімпія» та «Авангард» або відмовилися від участі, або просто не відповіли на запрошення. В котрий раз здивувала позиція хотинської ДЮСШ, яка мотивувала свою відмову від участі в турнірі тим, що не мала часу для підготовки заявки спортсменів на участь у змаганнях. І це при тому, що в Хотині є люди, які «хворіють» боксом і намагаються вивести хотинський бокс на рівень обласного. І навіть заснувати Хотинську міську федерацію боксу!

От і виходить, що причиною відсутності належних результатів на всеукраїнському рівні є не тільки розбіжності між міською та обласною федераціями боксу, не тільки відсутність достатніх коштів в облспортуправлінні на проведення змагань, а позиція самих тренерів, що ігнорують і без того не дуже часті змагання з боксу на території Буковини.

Але повернемось до позитивних вражень. Перший день пройшов за домінування шипинецьких юніорів. В. Мандрик, М. Крупа, В. Флоря та цьогорічний чемпіон України серед юніорів Степан Грекул (ФСТ «Україна» Шипинці, тренери — Іван Собко і Андрій Грудей) виявилися на голову сильнішими від чернівецьких опонентів, а троє останніх перемогли у своїх двобоях завчасно. Найцікавішим же ж був поєдинок у віковій категорії чоловіків, де багаторазовий переможець цього турніру Е. Алієв (ДЮСШ №1 м.Чернівці, тренери — Г. Соловйов і В. Ротар) переміг Д. Шелягіна з БК «Колізей» і тим самим став справжньою «легендою» турніру пам'яті В. Кузьмінова.

Характерною особливістю другого дня змагань стала перевага одних боксерів над іншими завдяки більш якісній фізичній підготовці. Так переміг В. Ілюк (Шипинці) в кіцманчанина Ю. Бокана, Д. Мамоля у свого одноклубника А. Грубченко (ДЮСШ №1 м.Чернівці), та й решта боїв проходили за умов кращої «фізики».

Справжньою прикрасою турніру, безперечно, стали два поєдинки у віковій категорії молоді. Відбулася така собі подвійна дуель між боксерами чернівецьких ДЮСШ №1 та «СБУ», яка закінчилася командною нічиєю. Спочатку Д. Єврейнов («СБУ», тренер — Олег Малованюк) виявився сильнішим за І. Тімофті (перевагу Єврейнову віддали троє суддів із чотирьох), а потім один із найбільш перспективних молодих боксерів Буковини «ДЮСШовець» Микола Жижиян після програного першого раунду у двох наступних просто «розбив» Максима Беня, який свого часу неодноразово визнавався кращим боксером змагань у Чернівцях.

В цілому змагання були дуже цікавими, бої — безкомпромісними та захоплюючими, а ті тренери, які не представили на турнірі своїх вихованців, нехай «пєняют самі на сєбя». Найбільше ж переможців назбирали господарі турніру — ДЮСШ №1 м. Чернівці: у їхньому активі — 6 перших місць. По три переможця — у шипинецького ФСТ «Україна» та СК «Боян», по одному — у «СБУ» (Чернівці) та команди з Вашківців. Чернівецькі ж «Спартак» і «Колізей» з кіцманчанами залишилися без перших місць. 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте