Буковинські боксери «відмітились» і в Балаклаві

Завершено великий сезон у боксерів вікової категорії «молодь». Заключний Всеукраїнський турнір 2012 року у цій категорії відбувся у Балаклаві, в АР Крим. Саме там зібралися найсильніші молоді боксери країни, щоби підбити підсумки за цей рік, а тренери таким чином матимуть достатньо інформації для того, щоби краще підготувати спортсменів на сезон наступний і зробити «наброски» до формування відповідної збірної України з боксу в цій віковій категорії.

Від Чернівецької області до Балаклави вирушив досить солідний десант буковинської молоді й багато хто з нихрозраховував здобути на цих змаганнях високі результати. Серед них — четверо представників шипинецького ФСТ «Україна» (Степан Грекул, Максим Крупа, В. Сторощук і В. Флоря), двоє спортсменів СК «Олімпія» з Чернівців (М. Морар та В. Греневич) та два боксери чернівецького СК «Авангард» (А. Гайко і О. Будей).

Хотіли багато, а вийшло як завжди… З восьми представників Буковини маємо одну «золоту» та одну «бронзову» медаль. Шестеро, як-то кажуть, без результату, причому п'ятеро з шести вибули вже у першому колі змагань. Чому ж так сталося? Причини є, і їх, здається, багатенько… Хоча можна з них виокремити й найвагомішу.

Знову, вже вкотре, акцентую увагу на відсутності збірної нашої області як такої. Є боксери, є тренери, але команди, моноліту немає. За таких умов навряд чи можна чогось досягти на всеукраїнському рівні. Коли кожен сам за себе і не бере участі у спільній справі, ця справа приречена на провал.

До чого я це? Приводжу приклад. Представники чернівецького СК «Олімпія» (тренер — В. Москалюк) та шипинецького ФСТ «Україна» (тренери — І. Собко та А. Грудей) були, як це і має бути, разом, і сформували таку собі збірну Чернівецької області. «Учудили» спортсмени СК «Авангард», які на чолі з тренером В. Палієм прибули на турнір самостійно та розташувалися окремо від інших буковинців. Зрозуміло, що це — не вина хлопців. Їхня справа — виступ на змаганнях, а не підкилимні справи… Це вже до тренера.

Напевно, керівництву обласної федерації боксу та тренерам Буковини треба повчитися у федерацій та тренерів інший областей, де на змагання такого рівня приїжджає саме ЗБІРНА ОБЛАСТІ, а не окремі команди з кількох представників. Може, тоді і в Чернівецькій області буде, як воно і має бути, головний, відповідальний тренер за певну вікову категорію, з якого можна буде «спитати» за результат, за прогрес його підопічних і за перспективи буковинського боксу на всеукраїнському рівні. Якщо воно на Буковині комусь треба, звичайно...

Завершиться же рік боксу Чемпіонатом України серед чоловіків віком  до 22 років, який відбудеться у Вінниці. Це — логічне продовження презентованого Федерацією Боксу України минулого року нового боксерського турніру «Олімпійська надія», дебютувавшого в готельно-ресторанному комплексі «Сонячна долина», що в Боянах Чернівецької області.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте