Тесленко і Дєдов змінили срібні медалі на золоті

Що ж, передчасно, мабуть, президент Чернівецької міської федерації боксу Володимир Загурський сказав у листопаді минулого року, що 2012 рік — найуспішніший у дорослому буковинському боксі часів незалежності України… Насправді вийшло трошки інакше...

Не «найуспішніший», а ГІПЕРНАЙУСПІШНІШИЙ! Тріумфальний, приголомшливий, фантастичний! Епітетів можна підібрати безліч! Міська федерація, а разом і всі ми з вами, нещодавно раділи бронзовій нагороді відкритого Чемпіонату Європи серед військовослужбовців (Станіслав Дєдов, вагова категорія +91 кг) і срібній медалі Чемпіонату України серед дорослих (Олександр Тесленко, вагова категорія 91 кг) — вже багато років небаченим успіхам вихованців Чернівців.

Насправді ж це був лише «аперитив» до основного «столу»! 25-29 грудня 2012 року, Вінниця, Чемпіонат України з боксу серед чоловіків віком до 22 років, іншими словами — турнір «Олімпійські надії»: ті ж самі хлопці, у тих же ж вагових категоріях стають ЧЕМПІОНАМИ України!!! Те, до чого вони йшли багато років, відбулося! Та неймовірно важка праця, яку вони виконували з дитинства на тренуваннях, призвела до бажаного результату! Так, вони були близькими до цього і в 2011 році, під час офіційного дебюту цих змагань у комплексі «Сонячна долина» в Боянах Чернівецької області, та тоді, у фіналах, «завдяки» незрозумілим суддівським рішенням та іншим негативним факторам (не хочу бути голословним — так би мовити, «нє пойман — не вор») вони обмежилися лише срібними медалями...

Ці два чернівецьких «золота»  на «Олімпійських надіях» у Вінниці вивели збірну Чернівецької області на загальне перше місце серед обласних збірних. Щоправда, точніше буде сказати, збірна Чернівців, адже всі буковинці на цих змаганнях представляли саме обласний центр. А ще точніше — перше місце було за ДЮСШ №1 м. Чернівці: четверо з п'яти боксерів вже протягом багатьох років із успіхом прославляють наш край на українських та зарубіжних рингах. І всі основні успіхи — саме за ними.

Велика заслуга в цьому належить кращому тренерові з боксу в місті Чернівці — тренерові ДЮСШ №1 Геннадію Соловйову, який «веде» цих хлопців (сподіваюся, справжніх майбутніх олімпійців!) ще з дитинства і завдяки своєму фаху, досвіду та вмінню працювати з дітьми вивів їх на досить високий рівень.

Ну, й не забуваємо про самовідданність і ентузіазм президента Чернівецької міської федерації боксу Володимира Загурського, який опікується талановитими чернівецькими боксерами, щоразу виїжджає з ними на різноманітні змагання і завдячуючи зусиллям та підтримці якого хлопці продовжують у дорослому віці займатися боксом.

Новоспечені чемпіони Тесленко та Дєдов, а також їхні товариші по команді Стрілецький та Алієв, маючи нині спеціальні стипендії та робочі місця, фармакологічну підтримку, належні умови для тренувань та фізичної загальної підготовки, націлені на подальші успіхи в елітному боксі. І, чесно кажучи, немає сумнівів у тому, що вони досягнуть таки кожен своєї мети!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте