Як виступила чернівецька п’ятірка у Вінниці

Про успіхи чернівецьких спортсменів у дорослому боксі, а точніше — на молодіжному Чемпіонаті України з боксу серед чоловіків віком до 22 років, який відбувся 25-29 грудня 2012 року в місті Вінниця, ми вже кілька разів повідомляли. Настала пора розповісти про виступи буковинців на цьому турнірі «Олімпійські надії» (друга назва даного чемпіонату) докладніше.

Отже, до Вінниці вирушила п'ятірка наших боксерів. Так, вони виступили по-різному, проте загалом успіх команди Чернівецької області на всеукраїнському турнірі є більш ніж очевидним: дві золоті медалі і загальне перше місце! Тому є підстави думати про те, що й ті, хто вилетів вже у перші дні змагань, обов'язково підтягнуться до колег-чемпіонів і в цьому році їхні виступи будуть більш вдалими.

У ваговій категорії до 69 кг Буковину на Чемпіонаті України представляв МС Олександр Стрілецький (ДЮСШ №1 м. Чернівці, тренер — Г. Соловйов), один із улюбленців чернівецьких шанувальників боксу. Нажаль, йому трохи «не пощастило» із жеребкуванням, адже вже в першому поєдинку він зустрівся з одним із фаворитів у цій ваговій категорії, львів'янином Василем Карташовим, який згодом став володарем бронзової медалі. Нажаль, Сашко поступився суперникові, хоча протистояв йому гідно і в підсумку програв лише кілька очок.

У в.к. до 75 кг. виступав КМС Сергій Ксендзов (СК «Колізей» м. Чернівці, тренер — Е. Погодін). Його суперником на рингу став Владислав Войталюк із Дніпропетровської області. В цілому Сергій продемонстрував непоганий бокс, проте більш досвідчений опонент був сильнішим і саме він продовжив рух по турнірній сітці.

У запеклому двобої зійшлися КМС Ельчін Алієв (ДЮСШ №1 м. Чернівці, тренер — Г. Соловйов) і «господар» рингу вінничанин Владислав Кустов (в.к. до 81 кг). Перші два раунди пройшли в рівній боротьбі, а в останньому боксер з Вінниці підвищив темп і вирвав перемогу в цьому поєдинку, відправивши таким чином чернівчанина «додому».

А тепер переходимо до найсмачнішого! Вагова категорія до 91 кг. МС Олександр Тесленко, срібний призер Чемпіонату України серед чоловіків 2012 року (ДЮСШ №1 м. Чернівці, тренер — Г. Соловйов) розпочав свої виступи на «Олімпійських надіях» поєдинком із Володимиром Усиком (Київська область). Не з Олімпійським чемпіоном, з його однофамільцем! J Чернівчанин переміг із досить солідною перевагою і став єдиним представником Буковини, який в перші дні змагань продовжив свої виступи на чемпіонаті.

Наступним суперником, тепер вже у півфіналі, був Олексій Замзицькій, представник Донецької області. І він також не витримав натиску Сашка, як не як члена експериментальної збірної України у віці «Олімпійських надій». В підсумку після двох перемог Тесленко знову у фіналі Чемпіонату України!!! А там на нього чекав Зелімхан Ісаєв, боксер із міста Київ. Навкруг фіналу з різних причин виникла дещо тривожна ситуація, та завдяки підтримці президента Чернівецької міської федерації боксу все владналося, а сам Сашко на рингу зміг переконати суддівську колегію у своїй перевазі, закінчивши поєдинок достроково, за явною перевагою (втім, як і попередній!)! Таким чином Олександр Тесленко стає найтитулованішим дорослим боксером Буковини часів Незалежності!!!

Хоча… Зробимо поправку. Із задоволенням!!! Його в цих досягненнях тут же ж наздогнав Станіслав Дєдов (в.к. +91 кг, ДЮСШ №1 м. Чернівці, тренер — Г. Соловйов), який вже вп«яте (!!!) стає чемпіоном України !!!

Вінницький ринг також став вдалим для Станіслава. За жеребкуванням він попав одразу до півфіналу, а першим під його «гарячу руку» потрапив Ігор Жмурко з Чернігівської області. Всі три раунди Стас провів на високому рівні і сумнівів у його перемозі не було ні в кого. А вже у фінальному двобої проти Олександра Скорого (Запорізька область) Дєдов продемонстрував усі свої бійцівські якості, наполегливість, силу духу та бажання перемогти, і в надзвичайно напруженому поєдинку таки став №1 у своїй ваговій категорії!!!

І що ми маємо?! Два чемпіони від Чернівців на Чемпіонаті України! Такого в історії буковинського боксу ще не було! Але апетит приходить під час їжі. Хто зна, може наші герої спроможні на значно більші досягнення? Час покаже, а поки що привітаємо їх із золотими медалями і побажаємо їм подальших успіхів в одному з найвидовищніших видів спорту!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте