Вшанування пам'яті Епамінонда Бучевського

Сьогодні, 19 березня о 15-00, в Чернівецькому художньому музеї відбудеться вшанування пам«яті видатного буковинського художника ІІ половини ХІХ століття Епамінонда Бучевського (1843-1891).

Епамінонд Бучевський народився в с. Якобени, в сім'ї священика. Закінчивши Віденську академію мистецтв, митець згодом удосконалював свою майстерність в студії відомого представника німецького академізму Ансельма Феєрбаха. Під його впливом художник створив ряд живописних полотен в класичному стилі: „Вакханалії», „Вакханка", „Смерть Клеопатри", „Данте в пустелі".

Окрім цього, він є автором розписів в Агремі, Загребі, Яссах. Повернувшись до Чернівців, працював художником резиденції буковинських митрополитів. Там, у резиденції, Бучевський відкрив свою майстерню. Також він створив музей релігійного мистецтва, збирав мистецькі твори, займався реставрацією.

Одна із робіт митця входить до постійно діючої експозиції художнього музею. Це — „Портрет батька" (1970-ті рр.).  Робота виконана в традиціях академічного живопису.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте