Елітний клас світового мотокросу незабаром гостюватиме в Чернівцях!

В італійськом у містечку Маджора відбувся п'ятий етап Чемпіонату світу з мотокросу в класі МХ3, який незебаром, вже в середині липня, прийматимуть Чернівці. Вся лідируюча група підтвердила свій статус і поповнила багаж дорогоцінних очок, а це гарантує їхній приїзд і до Чернівців, адже очкові втрати хоча б на одному етапі фактично унеможливлюють шанси гонщика боротися за високе підсумкове місце сезону.

Примітно, що лідируючий перед шостим етапом словенський гонщик Клемен Герчар, який виступає на мотоциклі «Хонда», зберіг своє лідерство, не вигравши жодного з двох заїздів в Італії. Навіть більше — на кілька очок укріпив свою першу позицію в чемпіонаті і виграв італійський етап!

В першому заїзді переміг чеський спортсмен Мартін Міхек, а другий заїзд був за австрійським гонщиком Матіасом Валькнером, діючим чемпіоном світу в МХ3. Також на подіумі побували Клемен Герчар (двічи фінішував другим) та чех Петр Шмітка (двічи — третій).

В загальному заліку справи після п'яти етапів виглядають наступним чином:  

1. Клемен Герчар (Словенія)/КТМ — 199
2. Матіас Валькнер (Австрія) — 191
3. Мартін Міхек (Чехія) — 182
4. Герт Крестінов (Естонія) — 172
5. Крістіан Брокель (Німеччина) — 118
6. Франтішек Смола (Чехія) — 107
7. Людде Сьодерберг (Фінляндія) — 100…  

Серед українців найкраща позиція — у Миколи Пащинського: 26 місце з 25-ма очками. Щоправда, Микола приймав участь лише в одному етапі. Окрім нього, очки мають також Дмитро Асманов, Олексій Молчанов, Денис Литвин та Віталій Доскач.

В Кубку Конструкторів лідирує на даний момент КТМ, а Хонда посідає друге місце, поступаючись двадцятьма трьома очками. Тут вже точно вся боротьба між кращими світовими виробниками мототехніки ще попереду.

Тепер на учасників Чемпіонату світу в МХ3 очікує 6-7 липня Хорватія, а далі — Чернівці. Тому налаштовуємось на мотокрос-хвилю та готуємося до класних гонок на найкращій в Україні трасі Міжнародного спортивного центру «Суперкрос».

До речі, в маленькому містечку Маджора змагання відвідало понад 30 000 глядачів, ненабагато менше шанувальників мотокросу було й на етапі у Словенії, що зайвий раз підкреслює, що мотокрос — елітний вид спорту, який є дуже популярним в усьому світі. Впевнений, що в Чернівцях глядачів буде не менше і кожен чернівчанин приєднається до свята швидкості й адреналіну та обов'язково відвідає сьомий етап Чемпіонату світу з мотокросу в класі МХ3! 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте