Перші старти в Чернівцях – перші незабутні враження!

Gercar_5_MX3_NED

Перший день шостого етапу Чемпіонату світу з мотокросу  в класі МХ3, який гостює на чернівецькій трасі Міжнародного спортивного центру «Суперкрос», приніс відвідувачам змагань море вражень.

По-перше, на етап заявилося 26 гонщиків з 9 країн, а, по-друге, перебіг подій у кваліфікаційному заїзді давзрозуміти, що чернівецький етап, що знаходиться на самому екваторі світового чемпіонату, побачить багато цікавого та несподіваного. Дехто з лідерів несподівано невдало стартував, дехто з фаворитів у ході гонки зійшов з дистанції, хтось відвойовував втрачені позиції, хтось «втиснувся» в десятку кращих завдяки зходам сильніших конкурентів...

Було різне. Але найголовніше — була БОРОТЬБА, запекла боротьба! Що й очікувалося від етапу Чемпіонату світу! Єдине, що було незмінним — це те, що всі лідери підтвердили свій статус і задекларували своє бажання «витиснути» максимум із ситуації.

Діючий чемпіон світу Матіас Валкнер з Австрії не поступився нікому першою позицією жодної хвилини і фінішував у голові пелотону. Другим до фінішу дістався італійський гонщик Пьєрфіліппо Бертуццо, що протягом усього кваліфікаційного заїзду наступав на п'яти титулованому супеникові, а третім був лідер цьогорічного Чемпіонату світу Клемен Герчар зі Словенії.

Також слід відзначити, що до провідної десятки за підсумками кваліфікації попали відразу три чеських спортсмени та двоє українців — Роман Морозов і Андрій Буренко.

Взагалі кращі результати у кваліфікації продемонстрували: 
  1. Матіас Валкнер Австрія)/КТМ

  2. Пьєрфіліппо Бертуццо (Італія)/Ямаха

  3. Клемен Герчар (Словенія)/Хонда

  4. Герт Крестінов (Естонія)/Кавасакі

  5. Петр Міхалєц (Чехія)/Хонда

  6. Франтішек Смола (Чехія)/КТМ

  7. Петр Бартош (Чехія)/КТМ

  8. Роман Морозов (Україна)/Ямаха

  9. Євгеній Тилєцкій (Білорусь)/КТМ

  10. Андрій Буренко (Україна)/Сузукі

 Як складуться справи у провідних гонщиків класу МХ3 (мотоцикли об'ємом двигуна до 650 куб. см.) — побачимо згодом, коли на трасі «Суперкрос» у Чернівцях відбудуться фінальні заїзди шостого етапу Чемпіонату світу. 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте