Українські діти вміють грати у футбол!



В Україні, як і в багатьох країнах світу, щорічно проводиться дитячий футбольний турнір під назвою «Кубок Націй Данон» серед школярів віком 10-12 років. Проходить він поетапно: спочатку відбуваються ігри в районах областей і міст, потім – обласні фінали кращих шкільних команд, а після цього проходять регіональні фінали, де грають чемпіони своїх областей певного регіону. Вінчає все це Всеукраїнський фінал, де збираються вісім найкращих шкільних команд України і вже на цьому, вирішальному національному етапі, визначається краща команда країні, яка поїде на Всесвітній фінал.

 

Щороку українські школярі зустрічаються на кращих футбольних полях світу зі своїми ровесниками, а цього разу, вже за місяць, Україну у Всесвітньому фіналі в бразильському місті Сан-Паулу представлятиме команда з Дніпропетровська, переможець Всеукраїнського фіналу-2014.

 

І от 14 жовтня на футбольному полі парку «Червоний камінь» у м. Дніпропетровськ відбулося відкрите тренування дніпропетровської команди ЗОШ № 141 – переможця Всеукраїнського фіналу-2014. Протягом цілого року хлопці боролися за право представляти Україну на Міжнародному Фіналі «Кубку Націй Данон» — найбільшого у світі дитячого футбольного чемпіонату.  І вже 13-16 листопада наші юні футболісти захищатимуть національні кольори на одному з найвідоміших стадіонів світу в місті Сан-Паулу (Бразилія). Мрії, як відомо, мають властивість збуватися, якщо цього дуже хочеш, і, можливо, саме наша команда отримає заповітний Кубок із рук легенди світового футболу — Зінедіна Зідана!

 

Шлях до перемоги був довгим та складним, адже звання найсильніших юні футболісти вибороли серед 200 000 претендентів з усіх куточків України, які взяли участь у численних відбірних етапах. Після яскравої травневої перемоги у фіналі Кубку Націй Данон в Україні на смарагдовому газоні «Арени Львів» юні дніпропетровці завзято готуються до всесвітнього фіналу турніру, у якому візьмуть участь найсильніші дитячі команди з 32 країн світу.

 

Під час офіційних проводів команди до Бразилії підтримати юних спортсменів прийшли Ірина Зайцева, заступник міського голови Дніпропетровська, Наталя Фесюн, менеджер із зовнішніх комунікацій «Данон» в Україні, а також представники місцевих організацій та федерацій спорту.

 

Наталя Фесюн зазначила: «Кубок Націй Данон» допомагає дітям повірити в те, що мрії збуваються, завдяки зусиллям та щирим старанням. Вже 14 років поспіль дитячі футбольні змагання «Кубок Націй Данон» дають звичайним українським школярам шанс проявити себе та зіграти в футбол на професійній світовій арені. Та перш за все ця ініціатива спонукає школярів та їх батьків вести здоровий спосіб життя і займатися спортом. Сьогодні наші хлопці стали за один крок до світової величі, тому хочу побажати їм вдалої гри, незабутніх спогадів та нових друзів!»

 

Після урочистої церемонії відбулося відкрите тренування команди. Розігрівшись як слід, хлопці зіграли товариський матч проти збірної команди батьків та журналістів. Ця захоплююча гра завершилася із рахунком 4:5 на користь дорослої команди, і вона надовго запам’ятається гравцям та всім присутнім. Спрямована на перемогу, дніпропетровська шкільна команда вирушає до Бразилії вразити Україну своєю майстерністю.

 

Головний тренер команди дніпропетровської ЗОШ № 141 Дмитро Трикоз сказав: «Ми віримо, що наша команда гідно представить Україну на цьому футбольному святі. Настав час показати всьому світу які талановиті наші українські діти. Ми маємо довести, що теж вміємо грати у футбол!».

 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте