На "Кубку Націй Данон" - 2014 українська команда стала 25-ю



Як ми вже неодноразово повідомляли, дитяча шкільна футбольна команда з ЗОШ № 141 міста Дніпропетровськ взяла участь у Фіналі міжнародного щорічного футбольного турніру «Кубок Націй Данон» — 2014 у Бразилії. За ці дні юні спорстмени відкрили для себе культуру іншої країни, знайшли нових друзів та, звичайно, завзято грали у футбол. Хлопці довели, що мрії збуваються, адже представляти Україну на міжнародному чемпіонаті з футболу — це вже велике досягнення!

 

 Фінальна частина турніру була наповненою яскравими подіями із першого до останнього дня. 32 команди з 5континентів зіграли по 6 кваліфікаційних матчів, із них — 3 матчі основної, групової частини Фіналу, а далі команди «розійшлися» за здобутими в групах результатами. По дві кращі команди з кожної групи вийшли до 1/8 фіналу, а дві останні — до втішних ігор за 17-32 місця.



Українці попали в групу з командами США, Канади та Франції. Нажаль, дніпрянам не вдалося проявити себе в Бразилії з кращої сторони. Чи то сказалося хвилювання, чи то були інші причини, та представники України на «Кубку Націй Данон» — 2014 посіли у своїй групі останнє, четверте місце.
Наводимо результати матчів групи С за участю ЗОШ № 141 міста Дніпропетровськ:



Україна — Канада — 1-1
Україна — США — 0-2
Україна — Франція — 0-3 

Підсумково місця в групі було розподілено таким чином:

1. Франція — 9 очок
2. США — 4
3. Канада — 2
4. Україна — 1



У втішних іграх за 17-32 місця діпрян на початку знову чекала невдача. Розпочали вони з поразки від Бельгії з рахунком 0-2, проте далі все пішло зі знаком "+". Одна за одною були «биті» команди Китаю (1-0), Тунісу (1-1, по пен. — 3-1) та Нідерландів (1-0). У загальному командному заліку таким чином українці стали 25-ми. Проте, вже участь у такому турнірі та поїздка до Бразилії є великим досягненням для юних футболістів із Дніпропетровська. Досвід, ігрова практика, можливість побачити світ і позмагатися з однолітками з інших країн стануть для діпрян чудовими спогадами на все життя!



Переможцями «Кубку Націй Данон» — 2014 стала команда з Японії, друге почесне місце посів Парагвай, а команда Чилі обійшла росіян у боротьбі за 3 місце. 

 

В ході турніру кожен гравець із кожної країни мав можливість показати свою майстерність перед 25-тисячною аудиторією на відомому стадіоні“Арена Корінтіанс” у місті Сан-Паулу, де півроку тому проходили матчі Чемпіонату світу з Футболу — 2014, а також поспілкуватися з футбольним чемпіоном світу минулих років — бразильською «зіркою» Кафу. Колишній відомий футболіст, захисник італійської «Роми», чемпіон світу з футболу 1994 та 2002 років, посол “Кубку Націй Данон” в Бразилії на закритті турніру зазначив: «Вітаю команду Японії з перемогою. Усі команди показали прекрасну гру і професійність на полі. Я вважаю за честь бути частиною турніру, який допомогає дітям розвивати свою любов до футболу, повагу до себе та інших. Щиро бажаю усім успіхів в майбутньому.»

 

 P.S. Кубок Націй Данонце глобальна ініціатива компанії Данон, що надихає мільйони дітей по всьому світу дотримуватись здорового способу життя, даруючи юним любителям футболу можливість здійснити свої спортивні мрії. Кубок націй Данон — це найбільший футбольний чемпіонат для дітей 10-12 років з більше ніж 32 країн світу! Щорічно у змаганнях беруть участь близько 2,5 мільйонів школярів з усього світу.Основними цінностями є отримання задоволення від гри та дотримання принципу «чесна гра, взаємна повага та культурний обмін».

 

 Дитячий футбольний турнір, який компанія«Данон» проводитьз2000-го року, отримавофіційневизнанняФІФА тависоку оцінкусвітового футбольного співтовариства.Міжнародним послом Кубку став легенда світового футболу Зінедін Зідан.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте